8 idei de proiecte înscrise în concursul Fondului Antreprenorilor Locali

28 Aprilie 2017

În perioada 31 martie – 28 aprilie 2017, Fundația Comunitară Iași, în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), am derulat concursul de proiecte, în cadrul Fondului Antreprenorilor Locali.

Această ediție pilot a programului a presupus derularea unui competiții de idei în urma căruia se oferă aproximativ 10.000 lei celei mai interesante inițiative propuse de către organizațiile studențești ce activează în cadrul TUIASI, grupurilor/echipelor de inițiativă formate din studenți sau din tineri absolvenți, asociațiilor de profesori sau instituțiilor de învățământ.

Anunțăm cu entuziasm propunerile înscrise în concurs:

Nr. crt.ProiectOrganizație / Instituție / Grup de inițiativă / Aplicant
1Fit Your Nature!Asociaţia „Grupul Local BEST” Iași (BEST)
2Amenajarea spatiului verde dintre caminele T3-T4Grupul de inițiativă „Arhitistic” (Mihael-Ionut Furdu, Georgiana Butnariu)
3A better placeLiga Studenților Facultății de Automatică și Calculatoare Iași (LSAC)
4Sală de lectură / recreație în aer liberAsociația Liga Studenților Electroniști din Iași
5StudParkCezar-Ștefan Fandolea
6Joc, Sport si SocializareMihaela Sîrbu
7Foișor pentru recreere și petrecere a timpului liberAsociația Studenților și Absolvenților Facultății de Construcții și Instalații (ASAFCI)
8Revitalizare CampusAsociația Studenților Arhitecți din Iași (ASAI)

Proiectele vor fi evaluate în perioada 28 aprilie – 5 mai 2017, de către comitetul de jurizare al concursului. După ce are loc validarea și anunțarea câștigătorului, echipa proiectului are la dispoziție patru luni pentru a-l implementa, până în prima zi a lunii septembrie.

Fondul Antreprenorilor Locali a fost inițiat de Fundația Comunitară Iași în anul 2015, prin intermediul Cardului Comunității – program de dezvoltare comunitară prin care se sprijină antreprenoriatul local. Antreprenorii implicați în acest program au constituit un fond de finanțare nerambursabilă a proiectelor de revitalizare urbană, fiind vizate pentru a primi bani acele proiecte prin care spațiile devalorizate din Iași își recapătă utilitatea și estetica.

La ediția pilot a Fondului au contribuit antreprenorii: Tuffli, Tulip, Jassyro, Hill Center, Papucei, Junior Clinic,  Teo’s Café, Cuptorul Moldovencei, Cake Expert, Retro Caffe, Aroma Zen, Voila Coffe, Frișcot, Restaurant Traian, Artizan Café, La băcănie, Mignon.

Mai multe informații despre Fondul Antreprenorilor Locali se găsesc AICI.