Adoptă un bursier al Fundației Comunitare Iași

6 Octombrie 2014

În această sesiune a Fondului de Burse ne propunem să susținem un număr de 40 bursieri, elevi care au nevoie de sprijin în activitatea lor școlară și extrașcolară și pentru care una dintre cele două burse oferite prin intermediul nostru – de merit și de performanță – ar putea să facă o diferență.

Ne dorim ca, pe lângă sprijinul financiar pe care îl primește, fiecare bursier în parte să dezvolte o relație mai apropiată cu donatorul său care ar putea să-i devină mentor atât pe perioada oferirii bursei, cât și după ce această etapă se finalizează. Acesta este motivul pentru care fiecare persoană care dorește să se implice în Fondul de Burse își va alege un elev pe care să-l susțină.

Etapele înscrierii bursierilor

Până în data de 31 octombrie, așteptăm înscrierile elevilor care îndeplinesc criteriile stabilite de noi. După această perioadă, dacă alegi să te implici, vei primi de la noi o listă cu mai multe detalii despre fiecare elev înscris, pentru a-l alege pe cel pe care dorești să îl susții și cu care să legi o relație de mentorat/coaching.

Cum te poți implica

Din punct de vedere financiar, valoarea unei burse este de 2000 lei/an, din care 200 lei reprezintă costurile operaționale ale Fundației cu gestionarea fondului. Bursa poate fi oferită integral în momentul în care începem colaborarea sau în mai multe „tranşe” – fie lunare (2000 lei/ 12 luni = 167 lei/ lună), fie trimestriale – după cum e mai bine pentru donator.

Modalităţile prin care pot fi direcţionaţi banii pentru bursă

a.    Prin bancă, transfer bancar realizat de donator;

b.    Prin direct debit, mecanism prin care autorizaţi banca să transfere lunar, automat, suma de bani necesară (se va semna un contract special, autorizat de 6 bănci din România). Dacă se alege această opțiune, valoarea bursei va fi de 2.200 lei, din care 374 lei vor fi pentru costurile de organizare ale Fondului (întrucât cresc cheltuielile cu curieratul, materiale contracte, comuncare bănci), iar 1826 lei vor merge către bursier.

c.    Cash – la sediul Fundaţiei Comunitare Iaşi;

d.    Donaţia poate fi oferită şi prin intermediul unui contract de sponsorizare (parţial sau total).

Dacă ești hotărât să susții un bursier, te invităm să ne contactezi până la data de 1 noiembrie, pe adresa alina.avatamanitei@fundatiacomunitaraiasi.ro sau la numărul 0720.00.77.93.