Fundația Comunitară Iași lansează două programe de burse pentru elevii cu rezultate remarcabile

28 Septembrie 2015

Fundația Comunitară Iași lansează două programe prin care își propune să încurajeze continuarea studiilor pre-universitare, să susțină performanţa şcolară, extrașcolară și dezvoltarea personală și profesională a elevilor.

Fondul de Burse, program aflat la a 5-a ediție

În acest an, Fondul de Burse, unul dintre cele mai cunoscute fonduri ale Fundației Comunitare Iași, își propune să susțină cel puțin 60 de elevi. Aceștia pot aplica pentru o bursă de merit sau de performanță, valoarea ei fiind de 2200 lei/an, din care 1800 lei vor fi oferiți bursierului, iar 400 lei reprezintă investiția FCI în activități de socializare, consiliere și mentorat.

Fondul de Burse se adresează tinerilor cu domiciliul în judeţul Iaşi, care studiază în unităţi de învăţământ din Municipiul Iaşi. Bursa de merit acoperă costuri de chirie, masă, transport, rechizite și alte cheltuieli necesare activităților educaționale. Se acordă elevilor care au medii generale mai mari de 9.00 și care se implică în diverse activități de dezvoltare personală și profesională.

Bursa de performanță se oferă elevilor cu rezultate excepționale în domenii cultural-artistice, sportive sau științifice, bursa fiind destinată participării la competiții locale, naționale și internaționale, cursuri de perfecționare și achiziționare a echipamentelor sau a instrumentelor de practică.

Termenul până la care elevii se pot înscrie pentru una dintre cele două burse este 23 octombrie.

Mentoratul – o componentă cheie a Fondului de Burse

Fondul de Burse este un mecanism prin care fiecare susținător alege elevul pe care îl sprijină timp de cel puțin un an, pe baza unui profil complex. În felul acesta, se asigură că va avea parte de o relație durabilă, bazată pe compatibilitate.

Venind în sprijinul donatorilor ce doresc să devină mentori pentru bursierii lor, Fundația Comunitară Iași a lucrat împreună cu o echipă de psihologi de la cabinetul de psihoterapie Willing la elaborarea unui ghid de bune practici în mentoratul cu persoanele tinere.

De asemenea, echipa formată din patru psihologi organizează periodic întâlniri cu mentorii, abordând diverse teme care să îi ghideze în relația lor cu bursierul, dar și sesiuni de consiliere cu bursierii.

Fondul de Burse Centric sprijină elevii pasionați de științe exacte

Cel de-al doilea program lansat astăzi este Fondul de Burse Centric, o inițiativă a Centric IT Solutions Romania, alături de Fundația Comunitară Iași. Fondul se adresează tinerilor pasionați de științe exacte și își propune să ofere 6 burse în valoare de 3000 de lei pentru adolescenții cu rezultate bune la informatică și matematică.

Cele șase burse vin în întâmpinarea câte unui elev de la fiecare dintre următoarele șase licee: Colegiul Național Iași, Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Colegiul „Costache Negruzzi”, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” și Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”.

Termenul până la care elevii se pot înscrie pentru o bursă Centric este 23 octombrie.

Despre motivația Centric IT Solutions Romania

Angajații companiei Centric IT Solutions Romania sunt convinși că tinerii cu rezultate excepționale în științe trebuie susținuți în educația lor, ca să poată decide dacă în traseul carierei lor vor să facă loc performanței în IT. În liceenii de azi îi văd pe colegii lor de mâine. Le place să investească în relații de lungă durată, în oameni și în performanță.