Ieșenii pot sprijini 120 de copii, la cea de a 9-a ediție a Fondului de Burse

23 Septembrie 2019

Astăzi, 23 septembrie, începe a noua ediție a Fondului de Burse coordonat de Fundația Comunitară Iași. Ieșenii care își doresc să ajute la dezvoltarea armonioasă a unui copil sau a unui tânăr se pot implica singuri sau împreună cu prietenii, alegând să contribuie cu o bursă, în valoare anuală de 2.200 de lei. Îşi selectează viitorii bursieri și timp de un an, le sunt aproape, urmărindu-le evoluția.

Bursele vor fi acordate elevilor din clasele V-XII, care învață la unități școlare din municipiul Iași, cu media cel puțin 9.00 în anul școlar anterior, la care venitul mediu pe membru de familie nu depășește 800 de lei și care se implică atunci când au ocazia în activități extrașcolare.

Elevii interesați pot aplica la programul de burse până pe data de 23 octombrie 2019 după ce consultă criteriile de eligibilitate de pe site-ul Fundației Comunitare: https://www.fundatiacomunitaraiasi.ro/wp-content/uploads/2013/07/Ghid-de-finan–are-Fondul-de-Burse_Sesiunea-a-9-a.pdf

Cum poți ajuta în descurs de 12 luni

Singuri sau împreună cu familia, colegii, prietenii, donatorii oferă 184 de lei în fiecare lună și îi deschide noi posibilități copilului sau tânărului pe care l-a ales. Timp de un an, donatorii își călăuzesc bursierii și le oferă resursele financiare necesare pentru a le nutri pasiunile și a închega noi cunoștințe.

În 2012, primii ieșeni au pus mână de la mână și-au sprijinit cinci copii să-și urmeze chemarea. De atunci, 478 de tineri au primit încredere și susținere. An de an, unele povești rămân însă neîmplinite, când numărul tinerilor talentați îl întrece cu mult pe cel al ieșenilor pregătiți să-i susțină.

Ţie ce îţi dă aripi?

Fondul de burse cheamă împreună resursa cu nevoia, printr-un program dezvoltat de Fundația Comunitară Iași care își dorește să dea încredere tinerilor străluciți că se află pe drumul cel bun, că au potențial să crească prin educație și responsabilitate. Programul susține o rețea de susținători și mentori care aleg să se implice în mod direct în dezvoltarea durabilă a orașului, investește în oamenii care vor da forma Iașului de mâine. Susținătorii și mentorii adolescenților promițători îi ajută să-și descopere resursele și să nu se piardă din pricina problemelor financiare și sociale cu care se confruntă.

O bursă poate însemna pentru un copil un sprijin solid, o șansă de a-și descoperi, prin cunoaștere, aptitudinile și puterea de a evolua. Rechizite, cazare, transport, manuale, îmbrăcăminte, pasiune, explorare, potenţial şi sens sunt doar câteva dintre resursele pe care o bursă le poate asigura pentru ca un tânăr să capete acea încredere în el, care mai departe îi dă putere pentru a-şi deschide aripile către lume.

Devino donator și ajută-i să descopere ce pot deveni. Arată-le că ieșenii sprijină copiii cu putere de dezvoltare și pasiune pentru educație.

Ia legătura cu Claudia Grigoraș, coordonatorul Fondului de Burse, prin telefon (0720.039.054), e-mail (claudia.grigoras@fundatiacomunitaraiasi.ro) sau intră pe site şi vezi cum poţi deveni donator sau bursier: https://www.fundatiacomunitaraiasi.ro/fondurile/fondul-de-burse/.