Intră în comunitatea donatorilor voluntari de celule stem

Doneaza speranta

S-a lansat Campania „DONEAZĂ SPERANȚĂ”, eveniment inițiat de Comunitatea Donatorilor de Celule Stem din România în parteneriat cu Centrele Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice din țară!

Campania își propune să crească numărul donatorilor de celule stem înregistrați în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem de la 10.000, cât este în prezent, la 1 milion. Prin creșterea numărului de donatori putem oferi o șansă reală la peste 90 la sută din pacienții diagnosticați cu leucemie din România.

Odată cu lansarea campaniei, Comunitatea Donatorilor de Celule Stem din România este recunoscută oficial de conducerea Institutului Regional de Oncologie Iași ca fiind prima comunitate de acest fel din România.

În prezent, există pacienţi diagnosticaţi cu leucemie pentru care doctorii nu pot găsi donatori compatibili în registrele din străinătate, iar şansa lor de vindecare este doar în România, însă, Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice este deocamdată prea mic să acopere toate solicitările. Până acum au fost efectuate 22 de proceduri de transplant de celule stem hematopoietice dintre care la 20 de pacienţi au fost donatori străini. În prezent, avem 10 bolnavi pentru care nu găsim donatori compatibili.

Tocmai de aceea, voluntarii Comunității Donatorilor de Celule Stem din România împreună cu personalul medical din cadrul Centrelor de Recrutare ale Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice din țară vor desfășura mai multe campanii de informare și de mobilizare a tinerilor pentru a se înscrie în Registrul Național al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice.

În luna martie sunt programate caravane de promovare a donării de celule stem hematopoietice si pentru înscrierea în Registrul Național a Donatorilor de Celule Stem. O echipă medicală este pregătită să se deplaseze la sediul instituțiilor pentru acțiuni de informare și prelevare a probelor de sânge.

Pentru mai multe informații despre modalitatea de realizare a donării, vă invităm să accesați site-ul oficial.