Lumea pe care o construiești

2 Februarie 2016

În ultimii ani ai făcut din Iași un oraș viu. Prin stilul tău de viață, Iașul a început să funcționeze smart, să funcționeze deștept. Peste tot în lume, motoarele dezvoltării sunt orașele smart, unde oamenii refuză să fie simpli locuitori și au curajul de-a fi cetățeni. Trăiesc interconectați, sunt empatici, deschiși către experiență și toleranți. Gândesc privind spre viitor și văd în prezent realitatea care poate fi, dincolo de ceea ce este. De aceea, orașele deștepte sunt hub-uri de inovație.

Ai antrenat alături de noi mișcarea de dezmorțire a Iașului, fiindcă ai ales să trăiești așa cum îți dorești. Ai acționat, practicându-ți valorile și principiile. Iașul deștept este un oraș al oamenilor, iar fără tine, riscă să se atrofieze. Și acțiunea, și pasivitatea se transmit în rețea. Direcționează 2% pentru dezvoltarea umană a Iașului și rămâi alături de ieșenii care trăiesc smart.

În 2015, prin Swimathon, peste 1500 de ieșeni au trăit în spiritul curentului internațional de giftivism. Au practicat generozitatea și s-au implicat în sprijinirea a 22 de proiecte comunitare. Prin Cros pentru Școli, mai bine de 700 de ieșeni au transformat școlile într-o democrație, pentru câteva luni. Elevi, părinți, dascăli, directori și întreaga comunitate ieșeană au colaborat inițiind și susținând proiecte pentru mai binele școlilor. Fiecare dintre ei a înțeles că este semnificativ pentru atingerea unui scop comun.

Alți aproape 100 de ieșeni au hotărât anul trecut să acționeze direct pentru sprijinirea tinerilor talentați din Iași. Au participat la Fondul de Burse și-au oferit adolescenților strălucitori sprijin financiar și încredere în oameni și-n ei înșiși. Prin Științescu, programul de revitalizare a educației în domeniul tehnic, creativii și oamenii de știință ai Iașului au primit o provocare pe măsura talentului lor: să aducă la viață științele în sufletul adolescenților ieșeni. 10 proiecte au primit deja peste 80.000 de lei și peste 2.000 de puști ieșeni vor fi, direct sau indirect, molipsiți de pasiunea pentru științe și tehnologie.

Iașul începe să vibreze. An de an, Cercul de Donatori Iași funcționează ca un hub de start-up-uri pentru comunități de oameni mișcați de o pasiune împărtășită. Odată cu Cardul Comunității, s-a coagulat în Iași și prima rețea de stimulare a economiei locale prin participare civică.

Rămâi în Iașul smart și nu lăsa energia să se dilueze! Anul trecut, Iașul a fost premiat la Gala Serii Valorilor pentru excelență în implicarea comunitară. La Gala Oameni pentru Oameni a obținut patru premii pentru capacitatea sa de-a se mobiliza empatic și creativ. Direcționează 2% pentru dezvoltare comunitară și fă din Iași un oraș viu, alături de noi! Completează formularul de aici sau vino la un ceai acasă la noi. Poți depune formularul la ANAF până pe 25 mai sau ni-l poți da nouă când vii în vizită.

Cu drag de Iași și încredere în ieșeni,
Fundația Comunitară Iași