Negruzzi pentru Negruzzi – bursa Dragoș Filipescu

Dacă ești Negruzzist, poate mai apropiat de promoția 1989, dacă i-ai cunoscut sau lucrat cu profesorul de română Puiu Filipescu, profesoara de istorie Maria Filipescu sau cu fiul acestora, Dragoș Filipescu și vrei să ajuți un Negruzzist actual, o poți face prin intermediul bursei Dragoș Filipescu pe care promoția Negruzzi 1989 o va oferi unui licean care are nevoie de sprijin financiar. Bursa anuală de 2000 lei va fi oferită pe baza unei selecții organizate împreună cu conducerea Colegiului Național Costache Negruzzi Iași.

DONEAZĂ AICI

Despre Dragoș Filipescu, doctor în Economie

(10 ianuarie 1971 – 10 august 2019)

Născut la Iași, acum 48 de ani și o vară, Dragoș ne-a fost coleg în promoția  ’89 a Liceului Costache Negruzzi, școală slujită de părinții săi și profesorii noștri de Limba Română și Istorie.

In facultate, alungă vraja cuvintelor și se dedică numerelor, absolvind ”Finanțe-Bănci” în 1995, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Pentru încă un deceniu nu se rupe complet de universitate, pregătind și susținând, în 2004, teza de doctorat în același domeniu. In primii ani de după absolvire trecuse la catedră, ca asistent asociat.

Activitatea sa profesională a însemnat o implicată observare a maturizării sistemului bancar românesc. A început sa lucreze, încă din studenție, la Bancorex, apoi la Banca Turco-Română, la BRD, Carpatica, Raiffeisen, BCR și – din nou – BRD, parcurgând toate treptele profesionale spre managementul de mijloc și de vârf.

Opiniile sale, deschis manifestate pe teme economice, sociale, politice și istorice pot fi citite pe contributors.ro.

 

DONEAZĂ AICI