Nicoleta Hritcu

Eu sunt Nicoleta și sunt mamă a 3 copii frumoși și obișnuiți, atât cu calități, cât și cu defecte. Îi iubesc așa cum își iubesc toate mamele puii.

Am tot auzit de metafora cu undița și peștele. În România nu știm să facem undițe pentru părinții care au copii cu dizabilități. Și nu știm cum să-i învățăm să pescuiască și să se descurce în societate. Încă bâjbâim, dar sunt deja Fundații care și-au făcut din această cauză, o misiune. Fundația Bethany sprijină părinții copiilor cu dizabilități prin terapie gratuită, care îi ajută direct să facă progrese și să facă pași spre adaptare, integrare și validare ca persoane capabile și autonome.

La 40 de ani, câți fac astăzi, pot spune că sunt o femeie împlinită. Am avut privilegiul de a fi o persoană obișnuită și sănătoasă. Dar unii oameni nu sunt așa privilegiați. Din numărul total de 800.000 de persoane cu dizabilități, câte sunt înregistrate la acest moment în România, de 80 dintre ele se ocupă echipa Fundației Bethany.

Te rog, dacă ți-s dragă, dacă îmi ești recunoscător, dacă te inspir, dacă îți face plăcere să mă vezi crescând, dacă îți place activitatea mea sau pur și simplu rezonezi cu ce am scris eu aici, te rog, fă-mi un cadou!

Donează aici! Hai să facem undițe!

DONEAZĂ AICI 

Programul de recuperare pentru copii cu dizabilități din cadrul Fundației Serviciilor Sociale Bethany are scopul de a-i sprijini și asista pe copii, dar și pe părinții lor, în vederea depășirii situațiilor de dificultate psiho-socio-medicală care afectează creșterea și dezvoltarea corespunzătoare a copiilor, autonomia în acțiuni, precum și relațiile de familie. Accesul la serviciile oferite în cadrul programului este gratuit, iar abordarea terapeuților fundației este una integrată, aceștia lucrând atât cu copiii, cât și cu familiile acestora și comunitatea din care provin.

Prin intermediul ședințelor de terapie și consiliere psihologică, copiii cu nevoi speciale sunt sprijiniți de terapeuți să dobândească abilități de comunicare asertivă, să își gestioneze mult mai bine emoțiile și să fie mai conștienți de propria persoană. Totodată, temerile de a relaționa cu cei din jur le sunt atenuate, copiii descoperindu-și calități și pasiuni nebănuite prin intermediul activităților propuse. În completare, serviciile adresate părinților contribuie la dezvoltarea abilităților parentale, de îngrijire și creștere adecvată a copiilor, în lucrul cu aceștia terapeuții punând accentul pe dezvoltarea capacității de a face față provocărilor legate de creșterea și educarea copiilor. 

Anual, la Fundația Bethany, aproape 50 de copii beneficiază de servicii de recuperare, iar părinții și frații acestora sunt implicați în ședințe de consiliere socială și psihologică.

DONEAZĂ AICI