Corina Farcaş

Atunci când te faci bine în interiorul tău, intuiţia te poartă fix unde trebuie să ajungi. O dată cu intrarea mea la Fundaţia Comunitară Iaşi am simţit că am pătruns într-o altă lume, una de care nu am ştiut până acum.

Încă din momentul în care am început să gândesc campania Fondului de burse pentru anul 2020, mi-a năzărit ideea să donez şi eu o bursă. Habar nu aveam de unde voi scoate acei bani, dar asta nu m-a împiedicat să semnez contractul.

Am asistat la interviuri cu bursierii şi de câteva ori mi-au dat lacrimile. Şi nu pentru că sunt tineri care au nevoie de suport financiar. Cei mai mulţi dintre ei abia învaţă ce înseamnă banii şi care este valoarea lor în această societate. Am fost impresionată deoarece am văzut lumină în ochi şi încredere în viitor. Am întâlnit tineri care încă nu şi-au pierdut esenţa lor şi au planuri măreţe despre cum îşi vor aduce contribuţia pe acest pământ.

Mi-a fost uşor să-mi aleg bursierul. Ştiam că sunt în stare să-mi ofer ajutorul dincolo de bani şi mi-am dorit din toată inima să fac asta. Am ales-o pe Andreea, o fetiţă de 11 ani, abia intrată în clasa a5a, cu rezultate deosebite la învăţătură, dar cu cei mai trişti ochi care m-au privit vreodată.

În ultimii 36 de ani, ziua mea a fost despre mine. De-a lungul timpului, unele au fost cu distracţie şi prieteni, altele cu multe cadouri şi familie. Experienţa vieţii m-a învăţat să apreciez fiecare zi şi să-mi dau seama că realmente sunt atât de norocoasă şi privilegiată. Şi tot ceea ce-mi doresc de acum înainte este să dau din mine ce pot. Dar cel mai mult şi cel mai mult îmi doresc să-i ofer Andreei ochi mai luminoşi şi încredere că există acolo cineva care crede cu toată inima în ea.

 

DONEAZĂ AICI

Fondul de Burse reprezintă o formă de sprijin pentru copiii și tinerii care reușesc să se evidențieze prin rezultate școlare, extrașcolare, sportive și culturale. Prin acest program tinerii vor găsi în donator nu numai un suport financiar ci și un suport moral, un mentor și un prieten ce își împarte necontenit experiența de viată, pentru a-i ajuta să se descopere.

În jurul Fondului de Burse vrem să construim o comunitate a cărei membri dezvoltă simțul filantropiei. De asemenea, ne dorim ca această experiență să-i educe să ofere sprijinul primit înapoi în comunitate.

Oferim sprijin celor care sunt implicați în activități extracurriculare, care au un impact pozitiv asupra comunității lor, care prin conduit și disciplină oferă un model societății, care prin talent și dedicare au reușit să obțină performanțe în diferite domenii.

DONEAZĂ AICI