Gabriela Florea

Îmi amintesc de zilele de naștere din copilărie foarte vag. Câteva poze alb negru, îmi aduc aminte de faptul că acasă, în jurul mesei ce trona în sufragerie, se adunau niște copii. Nu îmi amintesc decât că uram mirosul tufanelelor și a crizantemelor pe care le primeam.

Încă îmi cresc copilul din mine, ca să îmi pot crește propriul copil. Și să ajut alți copii care îmi ies în cale, în diverse circumstanțe.
Când am primit propunerea prietenilor din Fundația Comunitară Iași de a-mi dona ziua de naștere, am sărit imediat în barcă, mai ales că era vorba despre a ajuta un copil. Un copil pe care mi-am dorit să îl întâlnesc.

Am cunoscut-o pe Narcisa, un chip senin, cu ochii verzi, străjuiți de gene negre.
Ai fi zis că e așa pentru a-și lumina lumea minunată în care trăiește.
Doar că, Dumnezeu a făcut-o așa senină și frumoasă, ca să ascundă provocările pe care i le-a pregătit.

Am observat dincolo de privirea senină, toate zbaterile ei, toate neajunsurile cărora trebuie sa le facă față, toate deciziile pe care și le asumă deși nu sunt ale ei, toate calculele pe care și le face ca să meargă înainte. Cu toate acestea, performează la un liceu pe care și l-a ales, cu toate că asta presupune să locuiască într-un cămin și să fie în grija autorităților statului.

Îmi doresc să îmi amintesc ziua când împlinesc 43 Ani, ca fiind ziua în care, cu ajutorul vostru, am făcut mai senină viața Narcisei.
Pe lângă ajutorul financiar, acest copil va înțelege că în viața sa apar îngeri pământeni care o ajută atunci când e nevoie. Trebuie doar să creadă.

Mulțumesc pentru magia pe care o puneți în viața Narcisei! Și a mea!🌈❤️

DONEAZĂ AICI

Narcisa are 17 ani și este în clasa a 11 a la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Iaşi. Originară din Comuna Gorban, Judeţul Iaşi, a fost încurajată de directorul şcolii din sat să se înscrie la un liceu din oraş. Astfel, a intrat fără probleme la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, iar din clasa a 9 a s-a mutat la Centrul Bucium.

Pasionată de lectură, a participat la Olimpiada Judeţeană de Limba şi Literatura Română, unde a obţinut locul al II lea la faza judeţeană, la Concursul de interpretare critică “Garabet Ibrăileanu”, unde a obţinut menţiune şi la Olimpiada de Engleză, unde a obţinut menţiune.

Narcisa este o fire dinamică, uneori vulcanică, cu spirit de lider, prin idei proprii reuşeşte să-i mobilizeze şi să-i implice şi pe ceilalţi elevi, să-i ajute şi să-i stimuleze în activitatea şcolară. 

DONEAZĂ AICI