Ştefănel Turcu

Cu puţin timp în urmă călcam pentru prima dată în biroul celor de la Fundația Comunitară Iași, cu intenția de a aplica pentru o bursă a Fondului de Burse.

Am bătut ușor la ușă și am fost întâmpinat cu un cald și prietenos “Bună!”, din partea “Doamnei Andreea”, care, după câțiva ani și multe insistențe din partea ei a devenit doar Andreea. Nu am înțeles nici dupa câțiva ani ce magie face sau ce pune Andreea în acel “Bună!”, însă reușește să te facă într-o secundă să te simți ca între prieteni.

Mă așez în fața biroului ei, îi înmânez dosarul, aruncă o privire prin el ca să verifice dacă toate actele sunt în regulă, iar apoi, pentru ca profilul bursierului să fie complet, Andreea începe să-mi pună o serie de întrebări pentru a mă cunoaște mai bine. Nu știu cât a durat discuția, pot să presupun doar ca aproximativ 10 – 15 minute, însă timpul a trecut poate prea repede pentru mine.

Așa a început povestea mea cu omuleții frumoși de la Fundația Comunitară Iași, iar anul acesta mai vreau să scriu încă un capitol.

La 3 ani distanță de acel moment am o imagine foarte clara asupra importanței pe care o are educația în viața unui tânăr și cum aceasta poate să îi schimbe complet traseul in viață. Îmi este foarte clară, pentru ca am trait-o și o trăiesc în fiecare clipă din viața mea. Educația și oamenii minunați pe care i-am întâlnit pe parcurs și m-au ajutat să învăț sau m-au învățat, m-au făcut să fiu cine sunt astăzi.

La 3 ani distanță de acel moment aș vrea și eu, la rândul meu, să ofer unei minți tinere puțin din ce am primit și eu. Așa că anul acesta ziua mea nu este despre mine, ci despre educație și despre impactul pe care aceasta o are în viața noastră.

DONEAZĂ AICI

Fondul de Burse reprezintă o formă de sprijin pentru copiii și tinerii care reușesc să se evidențieze prin rezultate școlare, extrașcolare, sportive și culturale. Prin acest program tinerii vor găsi în donator nu numai un suport financiar ci și un suport moral, un mentor și un prieten ce își împarte necontenit experiența de viată, pentru a-i ajuta să se descopere.

În jurul Fondului de Burse vrem să construim o comunitate a cărei membri dezvoltă simțul filantropiei. De asemenea, ne dorim ca această experiență să-i educe să ofere sprijinul primit înapoi în comunitate.

Oferim sprijin celor care sunt implicați în activități extracurriculare, care au un impact pozitiv asupra comunității lor, care prin conduit și disciplină oferă un model societății, care prin talent și dedicare au reușit să obțină performanțe în diferite domenii.

 

DONEAZĂ AICI